Door Ellen Bruins Slot op 17 januari 2015

Vasthoudendheid PvdA en VVD heeft resultaat in Gytsjerk!

P1160165Vanmorgen werd bekend dat na lange onderhandelingen de gemeente Tytsjerksteradiel overeenstemming heeft bereikt met de huidige eigenaar van het winkelcentrum.

Ellen Bruins Slot, fractievoorzitter van de PvdA, riep in al in december 2012 op tot een breed samenwerken aan een oplossing voor Gytsjerk. ‘Eindelijk is er overeenstemming is tussen de gemeente en de Haan. Dat betekent dat voor de huidige winkeliers de weg nu vrij is voor nieuwbouw.’

Ook Lolkje Efde (fractievoorzitter VVD) zette zich in voor een nieuw winkelcentrum. ‘Nu is het belangrijk dat er tempo wordt gemaakt met de nieuwbouw’.

De beide ook in Gytsjerk woonachtige fractievoorzitters zijn het er over eens: Het is nu aan de huidige ondernemers in Gytsjerk, en daar hebben zij alle vertrouwen in. Na alle vertraging moet de schep zo snel mogelijk in de grond!

Ellen Bruins Slot

Ellen Bruins Slot

Waar kom ik vandaan en waarom politiek? Opgegroeid in de Zaanstreek, ben ik via de Flevopolder in 1997 in Fryslân komen wonen. Eerst in Leeuwarden en na een verkenning van de omgeving hebben we gekozen voor onze mooie gemeente. Het bevalt ons, mijn man Erik en onze drie dochters, uitstekend in Gytsjerk. Alle basisvoorzieningen voorradig,

Meer over Ellen Bruins Slot