Bestuurslid | Steunfractie

Sofie Kleinhuis

Sofie Kleinhuis

Over Sofie Kleinhuis

Even kennismaken:
Mijn naam is Sofia Kleinhuis-Krol (roepnaam Sofie), geboren in Drogeham (1958), mijn jeugdjaren doorgebracht in Eastermar aan het water en nu prijs ik mij gelukkig om wederom aan het water te kunnen wonen in Earnewâld, samen met partner Geert. Onze dochters, Stella en Tessa studeren beide in Groningen en wonen niet meer thuis, maar komen nog graag in de weekenden naar huis.

Wat doe ik:
Op dit moment ben ik werkzaam als jeugdwerker/casemanager in één van de elf wijkteams in de stad Groningen. Vanaf 2002-2016 heb ik gewerkt in de gehandicaptensector, eerst als ambulant begeleider, daarna in de functie van ambulant gezinshulpverlener in diverse gemeenten in Friesland. Daarvoor langdurig gewerkt bij Rendac, naast mijn reguliere werkzaamheden was ik daar actief voor vakbond FNV, als kaderlid, cao-onderhandelingsdelegatielid en tevens lid van de Ondernemingsraad. De aangeboden scholing hierbij wakkerde het vuurtje om weer te gaan leren nog verder aan; ik besloot om voor het zogenaamde 2e kans onderwijs te gaan en heb hier geen seconde spijt van gehad, al was het af en toe wel even pittig, in combinatie met moederschap, werk et cetera. Het resultaat van al die inspanning na 8 jaar studeren; een uitdagende en boeiende baan in de hulpverlening. Tijdens mijn studie was er geen ruimte meer voor vrijwilligerswerk, dat heb ik inmiddels weer opgepakt, zo ben ik o.a. betrokken bij museum It Kokelhûs, wat oorspronkelijk in 1777 gebouwd werd door een veenbaas en sinds 1957 als oudheidkamer te bezichtigen is. Het museum is veel meer dan alleen een oudheidskamer, we vertellen aan bezoekers hoe de mensen hier vroeger leefden, woonden en werkten: het was geen vetpot, kinderen die met 12 jaar het huis uit gingen om bij de boer te gaan werken… Dat waren andere tijden. Voor ontspanning hoef ik niet ver van huis, we wonen midden in Nationaal Park De Alde Feanen en ik maak hier graag en volop gebruik van alle mogelijkheden om te onthaasten.

Waarom gekozen voor de PvdA:
Drie jaar geleden ben ik lid geworden van de PvdA. Ik volg de politiek al veel langer maar had eerder geen tijd om me aan welke partij dan ook te binden. De vergaderingen en overige bijeenkomsten van de PvdA- afdeling zijn altijd boeiend. Het is een enthousiaste, deskundige club mensen, met veel gevoel voor humor, waar ik me prettig bij voel. De waarden waar de PvdA voor staat, spreken me aan, rechtvaardig, eerlijk, sociaal en aandacht hebben voor onze planeet en mensen die het minder goed getroffen hebben in het leven. Het kan ons allemaal overkomen, we staan er alleen liever niet bij stil. Tijden en mensen veranderen, het digitale tijdperk, de invloed van de sociale media, de ellende van oorlogen, de terroristische aanslagen, mensen op de vlucht, het komt allemaal voorbij. Gelukkig zijn er ook altijd weer berichten waar je blij van wordt en hebben we het hier in onze mooie gemeente Tytsjerksteradiel goed met elkaar.

Mijn motto: ‘pluk de dag en go with the flow!’