Door Saskia van der Werf-Bieleveld op 6 februari 2020

Schulddienstverlening

In de raadsvergadering van 23 januari 2020 is het integrale beleidsplan schulddienstverlening vastgesteld. Voor de PvdA is het nog steeds onbegrijpelijk dat er door dit college gekort is op de minima regelingen. Onze kwetsbare inwoners kunnen hierdoor sneller schulden maken en daardoor in de schulddienstverlening terecht komen.

In dit nieuwe plan voert de gemeente een inactief beleid. Dit betekent dat je als inwoner zelf aan moet kloppen om hulp te krijgen.

De PvdA heeft in november 2019 een motie ingediend om juist voor deze groep mensen automatische kwijtschelding aan te vragen. Deze motie is door alle raadsleden ondersteund en dus aangenomen. In het nieuwe beleidsplan voert het college deze motie NIET uit.

Heel erg jammer en dit schaadt het vertrouwen in onze politiek!

Het allerbelangrijkste is dat onze inwoners op tijd aan de bel trekken en weten waar ze moeten zijn voor hulp en ondersteuning. Weet u dit niet en hebt u financiële problemen, neem contact op met het Gebiedsteam van de gemeente Tytsjerksteradiel, bereikbaar via https://www.8ktd.nl/form/vraag-stellen-over-zorg-werk-of-jeugd/eerste-stap-0-1. Deze medewerkers helpen u verder.

Komt u er helemaal niet uit dan mag u altijd contact opnemen met de ombudstelefoon van de PvdA,  06-36141965.

Saskia van der Werf-Bieleveld

Saskia van der Werf-Bieleveld

Even voorstellen: Mijn naam is Saskia van der Werf-Bieleveld en ik woon sinds  1996  in Oentsjerk. Samen met  mijn man Peter en kinderen  Marloes en Thijs  bevalt het ons prima in Tytsjerksteradiel. Sinds 1992 ben ik werkzaam in het MCL op de operatieafdeling als anesthesie assistent . Boeiend en uitdagend werk waar ik veel voldoening

Meer over Saskia van der Werf-Bieleveld