Onbegrijpelijk

Door Saskia van der Werf-Bieleveld op 11 mei 2020

In de raadsvergadering van 23 april 2020 is door het grootste deel van de raad voor een bezuiniging van € 123.000 op armoedebestrijding gestemd.

Voor de PvdA is dit onbegrijpelijk en onverstandig, juist in deze Corona-tijd.

Dit betekent dat minder mensen ondersteuning krijgen en dit dus ook kinderen in armoede raakt. Net nu veel mensen hun werk/ inkomen hebben verloren. Stichting Leergeld krijgt gelukkig wel extra geld om kinderen in armoede mee te kunnen laten doen waar mogelijk. De automatische toekenning is geschrapt in de nieuwe Verordening dus moeten er nu eerst bonnetjes aangeleverd worden om geld terug te kunnen vragen. Als je niet kunt voorschieten lukt dit alsnog niet en krijg je dus geen financiële ondersteuning vanuit de gemeente. De moties m.b.t. de Klijnsmagelden (geld bestemd voor kinderen in armoede) en Voedselbank werden alleen gesteund door de oppositie partijen waardoor er geen meerderheid was om de moties uit te voeren. Heel jammer. Nu maar hopen dat door deze Verordening Maatschappelijke Participatie 2020 er niet meer inwoners in de financiële problemen komen waardoor er straks veel meer geld moet naar de Schulddienstverlening! Onduidelijk is voor de PvdA wat deze bezuiniging nu daadwerkelijk aan financiële middelen gaat opleveren.

 

Saskia van der Werf-Bieleveld

Saskia van der Werf-Bieleveld

Even voorstellen: Mijn naam is Saskia van der Werf-Bieleveld en ik woon sinds  1996  in Oentsjerk. Samen met  mijn man Peter en kinderen  Marloes en Thijs  bevalt het ons prima in Tytsjerksteradiel. Sinds 1992 ben ik werkzaam in het MCL op de operatieafdeling als anesthesie assistent . Boeiend en uitdagend werk waar ik veel voldoening

Meer over Saskia van der Werf-Bieleveld