Door Lutz Jacobi op 25 maart 2014

Lutz Doet!

Verkiezingen, verkiezingen, verkiezingen. Daar ging het over deze week. Of eigenlijk al weken lang: al weken lang reis ik het land door om het werk van de lokale partijgenoten en de zwoegers op het partijbureau te ondersteunen om mensen te overtuigen van het belang van stemmen. Dat overtuigen om te gaan stemmen is behoorlijk goed gelukt, de opkomst viel niet tegen ten opzichte van de verwachtingen. Stemmen vind ik een morele plicht! Zo! Dat moet er nog even uit, na al die drukke weken van campagne-voeren. Het is nu donderdagmiddag, einde van de ‘Kamerweek’, de Kamer vergadert elke week van dinsdag tot en met donderdag. Morgen, vrijdag 21 maart doe ik weer graag mee met NL Doet: de landelijke vrijwilligersdag. Een dagje werken voor het goede doel.

Met de werkgroep ‘toegankelijkheid Leeuwarden’ ga ik, samen met burgemeester Ferd Crone,  vrijdagochtend testen hoe goed Leeuwarden bereikbaar is voor gehandicapten. Ben benieuwd! Hoop dat veel mensen een dagje extra de handen uit de mouwen steken deze vrijdag of zaterdag! Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen mee een dagje uit of geef de kantine een likje verf! Het belang van vrijwilligers is groot, vorig jaar deden er aan deze actie 310.000 Nederlanders mee! Prachtig, in onze samenleving hebben we elkaar nodig

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi