Door Saskia van der Werf-Bieleveld op 29 februari 2020

Geen bezuinigingen op kinderen in armoede

Tijdens de raadsvergadering van 27 febr 2020 heeft wethouder Hoekstra uiteindelijk na een lang debat toegegeven dat er geen bezuinigingen meer zullen plaatsvinden op kinderen in armoede in onze gemeente. Hoe de wethouder de nieuwe regeling gaat aanpassen is op dit moment niet duidelijk. Stichting Leergeld komt jaarlijks heel veel geld tekort om alle kinderen in armoede in  Tytsjerksteradiel mee te kunnen laten doen bleek uit de woorden van mevrouw Hylkema namens de stichting. Ook is tot nu toe niet bekend waar in onze gemeente de Klijnsma gelden voor worden gebruikt! Deze gelden zijn juist extra door het Rijk beschikbaar gesteld voor kinderen in armoede. De PvdA heeft hier schriftelijke vragen over gesteld en wacht nog op een antwoord van de wethouder.
Het is onbegrijpelijk dat deze nieuwe regelingen al wel zijn ingegaan per 1 jan 2020 terwijl er nog van alles veranderd gaat worden. We houden u op de hoogte.

Saskia van der Werf-Bieleveld

Saskia van der Werf-Bieleveld

Even voorstellen: Mijn naam is Saskia van der Werf-Bieleveld en ik woon sinds  1996  in Oentsjerk. Samen met  mijn man Peter en kinderen  Marloes en Thijs  bevalt het ons prima in Tytsjerksteradiel. Sinds 1992 ben ik werkzaam in het MCL op de operatieafdeling als anesthesie assistent . Boeiend en uitdagend werk waar ik veel voldoening

Meer over Saskia van der Werf-Bieleveld