Door Ellen Bruins Slot op 11 juni 2012

Een marionet dansend aan touwtjes versus De Friese norm

Fractievoorzitter Ellen Bruins Slot beschrijf hoe de fractie van de PvdA in Tytsjerksteradiel aankijkt tegen het huidige politieke klimaat. Ellen Bruins Slot: “Een marionet, een pop aan touwtjes. Leuk om mee te spelen, toch? Niet om zelf een marionet te zijn…
Vorig jaar ben ik begonnen met een lied: Dansen op de Vulkaan, van de Amsterdamse band De Dijk. “Je moet je het schompes werken, en je doet het, maarFractievoorzitter Ellen Bruins Slot waarvoor. Niet dat het iets uitmaakt”.
Hiermee wilde ik een stem geven aan het gevoel van machteloosheid wat mensen voelen over het beleid van de overheid. Helaas kan ik niet zeggen dat dit het afgelopen jaar verbeterd is.

Sterker nog, wij zijn verworden tot een marionet, dansend aan de touwtjes van Den Haag. Die op hun beurt dansen aan de touwtjes van Brussel. Aan de Europese begrotingsnorm van drie procent. Op hun beurt danst Brussel aan de touwtjes van de wereldmarkt”

Lees hier het hele artikel

Ellen Bruins Slot

Ellen Bruins Slot

Waar kom ik vandaan en waarom politiek? Opgegroeid in de Zaanstreek, ben ik via de Flevopolder in 1997 in Fryslân komen wonen. Eerst in Leeuwarden en na een verkenning van de omgeving hebben we gekozen voor onze mooie gemeente. Het bevalt ons, mijn man Erik en onze drie dochters, uitstekend in Gytsjerk. Alle basisvoorzieningen voorradig,

Meer over Ellen Bruins Slot