Door Lutz Jacobi op 22 april 2014

Een dagje ‘Glazen Huis’ in Den Haag

Meermalen veilde ik afgelopen jaar in de Blokhuispoort samen met RTL Verslaggever en Fryslân-fan Frits Wester als Veilingmeester voor Serious Request. Er werd van alles geveild: complete kleding-make-over, kunstwerken, een zeiltocht met Frits Wester en Arie Boomsma.
En alle keren werd er een ‘dagje Den Haag’ geveild voor veel geld! Ik weet de bedragen niet meer exact, maar meen dat een bezoek aan Den Haag zo ongeveer het zelfde opbracht als het zeilen met Wester en Boomsma! Zodoende krijg ik nog steeds bezoekers van de veiling op bezoek op het Binnenhof.

Zoals Kees Boersma uit Rinsumageest. Afgelopen woensdag kwam hij het dagje verzilveren in Den Haag, samen met partner en familie! Vragenuurtje bijgewoond, de mooiste plekken van de historische gebouwen van de Tweede Kamer gezien, een kijkje genomen in de Eerste Kamer en aan het eind van de dag samen gegeten in Perscentrum Nieuwspoort, waar ook Frits Wester van RTL aanschoof!

Serious Request in Fryslân was een geweldig succes! Ongelooflijk veel goede acties, activiteiten van kinderen op scholen, initiatieven van bedrijven, de veilingen in de Blokhuispoort en buren-met-elkaar zorgden maandenlang voor een geweldige dynamiek en sfeer. Want voordat Het Glazen Huis eind december in Leeuwarden stond, werd er al maandenlang geld ingezameld. De geweldige sfeer tijdens de dagen dat Het Glazen Huis in Leeuwarden heerste werd in het hele land gevoeld. Bij het slotfeest stonden er zo’n 18.00 mensen op en rond het Wilhelminaplein. Bomvol, de sfeer was perfect! Met een astronomische recordopbrengst: ruim 12 miljoen euro voor de bestrijding van diarree in arme landen, jaarlijks sterven hier wereldwijd zo’n 800.000 kinderen aan.

Bij deze nog een keertje petje af voor iedereen die hier op welke manier dan ook aan meedeed!

Zie ook:
www.hallofryslan.nl
www.lutzjacobi/twitter.com

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi