Door Lutz Jacobi op 29 juni 2014

“BUREN“ MAURITSHUIS IN NIEUWE JAS

Na twee jaar verbouwing was het vanochtend zover. Een dag voor de officiële opening van het Mauritshuis mochten wij als “buren”/Tweede Kamerleden het resultaat komen bekijken. En, eerlijk is eerlijk, petje af, het verbouwde museum is prachtig!

Het Mauritshuis was al jaren te klein voor de collectie met topstukken uit de Gouden Eeuw, zoals beroemd werk van Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt. Het oorspronkelijke Mauritshuis is daarom verbonden met een pand aan de andere kant van de straat en heeft nu veel meer ruimte.

Die verbouwing was een enorme operatie, twee jaar lang heien, graven, heel veel lawaai en heeeel veel stof, brrrr! Mijn werkkamer ligt precies tegenover het Museum Mauritshuis, alleen de toegangsweg naar het Binnenhof zit tussen het museum en onze gevel en ik heb heel vaak gemopperd op de overlast. Zeker in de zomer, als de ramen niet open konden vanwege het lawaai en door het vele stof…….. Het stof zat zo langzamerhand tussen mijn rimpels!

Maar vanochtend ben ik trots en stofvrij op de foto gegaan met ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, prachtig!

Volgende week de laatste vergaderingen in de Tweede Kamer, dan is het Zomerreces tot september. Voor nu even geen columns meer, te druk. In september meld ik me graag weer met belevenissen vanuit het Haagse!

IN MOAIE SIMMERTIID TAWINSKE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi