Nieuwbouw appartementen bij opbod verkocht?

Door Peter van de Hoef op 18 augustus 2021

N.a.v. meldingen van betrokkenen over de wijze van verkoop van de nog te bouwen appartementen aan het Van Sminiaplein in Burgum heeft onze fractie de volgende schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld:

Schriftelijke vragen ex art. 56 RvO over wijze van verkoop complexen Edelman en Koopman.

Onlangs is de verkoop van de appartementencomplexen Edelman en Koopman (op het Van Sminiaplein in Burgum) gestart. Er is grote belang-stelling voor deze appartementen.

De PvdA-fractie hoort van kandidaat-kopers dat er appartementen bij opbod verkocht worden. Was het vroeger zo dat bij grote belangstelling het principe ‘wie het eerst komt’ gold of tot loting werd overgegaan, nu lijkt dat verworden tot ‘wie het meeste geld heeft, is koopman’.

Voor de PvdA-fractie is dat aanleiding tot de volgende vragen.

  • Is het College bekend met deze gang van zaken?
  • Laat de ontwikkelovereenkomst die de gemeente sloot met projectontwikkelaar Bluebanner dit toe? Wilt u deze ontwikkel-overeenkomst bij het antwoord voegen?
  • Wat vindt het College van deze praktijken?
  • Is het College het met de PvdA-fractie eens dat deze manier van verkopen niet in het belang van de burgers van Tytsjerksteradiel is?
  • Welke mogelijkheden ziet het College om bij verkoop van nieuwbouwprojecten door projectontwikkelaars alle potentiële kopers een gelijke kans te bieden?

 

Peter van de Hoef

Peter van de Hoef

Hallo, Mijn naam is Peter van de Hoef. Ik ben geboren (1951) en getogen in Gelderland, woon vanaf 1987 in Fryslân en sinds 1989 in Burgum. Ik heb 2 prachtige kinderen die hun weg in het leven inmiddels gevonden hebben. Ik heb mijn hele werkzame leven bij Staatsbosbeheer gewerkt en daar veel kansen gehad om

Meer over Peter van de Hoef