Door Lutz Jacobi op 11 februari 2014

JEUGD en DEMOCRATIE

Per jaar komen rond de 100.000 jongeren op bezoek in de Tweede Kamer. De hoogste groepen van het Basisonderwijs en van het Voortgezet Onderwijs. Zij worden veelal rondgeleid door PRO DEMOS. Deze organisatie is er speciaal voor opgericht om onze jeugd al jong te betrekken bij onze Democratie. Zij ontwikkelen ook lesmateriaal voor scholen voor het vak Burgerschap.

Al heel veel jaren geleden sprak ik eens met jeugdboekenschrijver Dolf Verroen uit St. Nicolaasga. Hij heeft al meerdere gouden griffels voor zijn boeken gekregen!! Zijn plan was toen al om eens een jeugdboek te gaan schrijven over Democratie en Politiek. Een boek waardoor jongeren op een leuke manier gaan snappen waarom Politiek belangrijk is en wat je eigen rol daarbij is. Afgelopen week heb ik Dolf Verroen en Pro Demos samen om tafel gehad om ’s door te spreken wat voor moois ze samen kunnen doen voor onze Jongeren en de Democratie/Politiek.

Ben benieuwd naar het vervolg……

Zie ook :
www.hallofryslan.nl
www.lutzjacobi//twitter.com

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi