steunfractie

Rinze Eizema

Wie ben ik?

In 1949 ben ik geboren in Sneek en opgegroeid in Bolsward.
Na de lagere school MULO en LTS ben ik naar een school in Rotterdam geweest en heb daar de opleiding van procesoperator gevolgd.
In 1968 ben ik naar Sumar gegaan en in 1977 toen ik Christien leerde kennen hebben we een huis in Burgum gekocht, eerst op de Panhuyslaan en later op de Wylch.
We hebben 2 kinderen; Joost (werkzaam in de ICT sector) en Jeltje (Pedagoge)
Toen ik in dienst van de NTF kwam vroeg men mij lid te worden van de vakbond (FNV) en later ben ik ook lid geworden van de PvdA.
Al gauw werd ik kaderlid van het FNV en toen er in 1972 bij ons bedrijf voor het eerst een ondernemingsraad kwam heb ik mij verkiesbaar gesteld en ben er dus vanaf het begin bij geweest, eerst als secretaris en later als voorzitter. Ik heb dit met elkaar zo’n 20 jaar gedaan, een mooie periode.
Groot voordeel van het OR-lidmaatschap is dat je elk jaar op scholing gaat en aldus behoorlijk veel vaardigheden opdoet.

Ook werd ik dus lid van de PvdA, de leus “eerlijke verdeling van kennis macht en inkomen” sprak mij aan. Het was in de tijd van Joop den Uyl, Hans Wiegel en Dries van Agt. De keuze was voor mij dus niet moeilijk.
Ook het toenmalige kader wist je te vinden voor bestuurs- werkzaamheden.
Christien werd raadslid en ik heb in het bestuur diverse functies gehad, eerst in de afdeling Burgum/Eastermar en later, na de fusie, in de afdeling Tytsjerksteradiel.

Sport is voor mij altijd belangrijk geweest, voetbal, schaatsen en tennissen, maar ook hardlopen in de marathon en Triathlon. Ik ben natuurlijk trots op mijn 3 elfstedenkruisjes, er mogen nog wel wat bij.
Sinds september 2008 ben ik gepensioneerd zodat ik nu veel tijd heb om aan het raadswerk  te besteden.

Verder houden we nogal van reizen. In 2005 zijn we in China en Tibet geweest en in 2008 hebben we 2 maanden door Zuid-Amerika gereisd; Ecuador, Peru Chili en Bolivia.

Waar sta ik voor?
In een tijd waarin de inkomens steeds verder uitelkaar groeien is het natuurlijk belangrijk om voor onze inwoners betaalbare voorzieningen in stand te houden.
We zullen dus met de hand op de knip beleid moeten voeren.
Verder is het natuurlijk belangrijk zoveel mogelijk mensen bij het openbaar bestuur te betrekken, zodat genomen besluiten kunnen rekenen op draagkracht bij de bevolking. Ik hoop door mijn vele contacten hier ook een bijdrage aan te kunnen leveren.

Helaas lijkt het er veel op dat veel mensen niet echt meer in politiek meer geïnteresseerd zijn. Politici die dan met een paar kreten gemakkelijke oplossingen alsmaar herhalen krijgen dan vaak veel mensen achter zich. In werkelijkheid liggen de zaken toch vaak ingewikkelder. Gelukkig hebben we op gemeentelijk niveau hier nog niet veel last van.