27 september 2017

Uitnodiging – ‘Geen plek voor een kind’

Iedereen is van harte welkom op een interactieve avond met als thema ‘Geen plek voor een kind, het leven van kinderen in een gezinslocatie’. De bijeenkomst vindt plaats in Glinstrastate, Schoolstraat 83 in Burgum. Inloop vanaf 19:30, start programma om 20:00 uur.

Op woensdag 27 september organiseren PvdA, GrienLinks, Christenunie en D66 uit de gemeenten Tytsjerksteradiel en Leeuwarden een interactieve avond met als thema: Geen plek voor een kind, het leven van kinderen in een gezinslocatie.

Piter Tjeerdsma en Alka Sadat vertonen hun documentaire ‘Fleur op ‘e flecht’ gemaakt voor Omrop Fryslân en uitgezonden op NPO1.

Martin Vegter van Defence for Children levert een bijdrage en er zijn een aantal mensen aanwezig die vanuit persoonlijke ervaring hun verhaal vertellen. Er zal, onder leiding van Gerard van der Veer, ruimschoots gelegenheid zijn om met betrokkenen in gesprek te gaan over het leven van kinderen die Nederland moeten verlaten. Ook zullen mensen aanwezig zijn die zich met hart en ziel inzetten voor het kinderpardon, waaronder Esther van Dijken.