Door Lutz Jacobi op 17 januari 2014

TREIN en KOFFER

Als Friezin in de Tweede Kamer zitten, is heel anders dan een Tweede Kamerlid uit bijvoorbeeld Leiden of Utrecht, die ’s avonds weer naar huis gaat. De afstand naar Den Haag en de lange vergaderdagen maken het voor mij onmogelijk om elke dag naar huis te komen.Praktisch betekent dit dat ik wekelijks de koffer in-en uitpak en met de trein op en neer reis. Sinds de Hanzelijn van Zwolle naar Lelystad is aangelegd, is de lange treinreis  er veel mooier op geworden. Zonder overstap kan ik vanaf Grou/Leeuwarden linea recta naar Den Haag Centraal.

Als ik daar ‘s ochtends uit de trein stap is er een hele colonne Kamerleden die met de koffer op wieltjes naar het Binnenhof “paradeert”. Een wekelijks ritueel in de Haagse Binnenstad.
Lid van de Tweede Kamer zijn, is een hectisch bestaan. Heb weinig tijd voor partner/familie en vrienden. Er is een gezegde dat het Kamerlidmaatschap je relatie en vrienden kost. Zie dit inderdaad jammer genoeg nogal eens gebeuren.

Prijs mezelf gelukkig dat mij dit tot op heden niet is overkomen. Door  een telefoontje/kaart/kort bezoek kun je met weinig tijd toch de betrokkenheid tonen. Uiteindelijk is je directe omgeving het allerbelangrijkste!! Er zijn politici die dit wel eens vergeten…..

Zie ook :
www.hallofryslan.nl
www.lutzjacobi/twitter.com

 

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi