Door Lutz Jacobi op 2 februari 2014

MOOIE ONTMOETINGEN

Natuurlijk ook afgelopen week weer vele Friezen op bezoek in de Tweede Kamer. Nuttig, en ook altijd heel gezellig! Deze week kwam een groep Partijgenoten uit Achtkarspelen op bezoek om een kijkje in de Tweede Kamer te nemen. Interessant voor  hen en voor mij geweldig leuk om het werk en mijn werkplek te laten zien. Een beetje van thuis in t Haagse! Ze waren er op de dag van het debat over de Friese taal in het onderwijs. Natuurlijk zaten ze daarbij op de tribune. En wat voor debat! Na jarenlange strijd tussen de Provincie Fryslân en Den Haag krijgt Fryslân nu de ruimte om zelf de kerndoelen voor het Frysk in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs op te stellen!

Het debat vond plaats op de ‘nationale dag van het RIJMEN.. Ik opende mijn betoog daarom met de woorden “It kealle swier, mar hjoed is ’t sa fier!”

Ook deze week bezoek van Vluchtelingen Werk Noord Nederland. Zij kwamen om met medewerkers van de fractie te praten over de opvang van vluchtelingen, maar kregen ook een rondleiding door het Tweede Kamer gebouw en aan het einde van de dag een hapje eten met elkaar. Op zo’n avond kruip ik wat later achter mijn computer om mails te beantwoorden. Maak dan graag  tijd voor een goed en leuk gesprek.
Een van de bezoekers van Vluchtelingenwerk was de zoon van oud PvdA-Kamerlid Jakob Vellenga. Met een korte onderbreking was Jakob Vellenga Kamerlid van 1965 tot 1979. Als woordvoerder sociale zaken, gemeentefinanciën en ouderenbeleid.
En hij was jarenlang Sinterklaas bij het Sinterklaasfeest in de Tweede Kamer.

Geweldig veel interessante en leuke gespreksstof voor een mooie avond! Een drukke, volle week, met veel goeie debatten en mooie ontmoetingen. Met een goed gevoel aan ’t eind van de week weer op de trein naar Wergea!

Zie ook:
www.hallofryslan.nl
www.lutzjacobi//twitter.com

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Meer over Lutz Jacobi