1 juni 2014

KORFBAL DOOR KABINET en PARLEMENT

Afgelopen woensdag werd er gekorfbald op het Plein bij het Tweede Kamergebouw. Volgens mij nog nooit eerder vertoond in onze geschiedenis. Korfbalster Alyce Norbruis en haar teamgenoten Myrthe en Henk kwamen met Omrop Fryslân naar Den Haag om SPECIAL OLYMPICS en de korfbalsport te promoten. Ze kwamen met korfbalpaal en bal om Tweede Kamerleden en leden van het Kabinet ertoe over te halen om voor 1 euro de bal in de korf te gooien. Onder veel belangstelling van publiek werden er verwoede pogingen gedaan om de bal door de korf te schieten. Dit is echt niet simpel en de volgende opmerkingen werden vaak gehoord : “De korf is veel te hoog”;

“Wilt u alleen het beeld uitzenden waarbij ik scoor?’
“Mag je niet iets dichter bij staan?”.
“Valt toch niet mee he, dat korfballen”!

Staatssecretaris Mansveld (Milieu), Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) , Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid), Minister Kamp (Economische Zaken) en de Friese Tweede Kamerleden Aukje de Vries, Jacques Monasch, Magda Berndsen, Sander de Rouwe en nog vele, vele anderen deden mee aan deze Korfbalpromotie-actie.

Omrop Fryslân schoot mooie beelden, die dinsdag 3 juni worden uitgezonden. De omroep volgt in de aanloop naar 13 juni vier sporters. Een van hen is dus korfbalster Alyce Norbruis en voor haar mag ik de ‘mental coach’ zijn.
De vlam voor de Special Olympics wordt op 13 juni ontstoken in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. De Organisatie Special Olympics wil sporters ook na het evenement blijven binden. En daar is natuurlijk geld voor nodig.. De actie van Alyce op het Plein was bedoeld om aandacht te vragen voor de G-sport, sport voor mensen met een verstandelijke beperking.. De euro’s die alle gegooide ballen opleverden,…… gelukkig ook de missers,…… zijn een donatie aan de G-Sport na de Special Olympics.

Zie ook:
www.hallofryslan.nl
www.lutzjacobi/twitter.com