11 maart 2015

In gesprek met Sander Terphuis

Als Iraanse vluchteling kwam hij naar Burgum, waar zijn leven een beslissende wending nam. Zaterdag 14 maart is hij terug, Sander Terphuis, om over zijn pas verschenen boek ‘De Worstelaar’ te vertellen. Vanaf 10 uur in ’t Roodhert, in het kader van de campagne voor de Provinciale Verkiezingen voor de PvdA.

Tijdens zijn verblijf in het AZC van Burgum ontstond een levenslange verbondenheid met Fryslân. Als gevluchte worstelaar vond Sander Terphuis hier onderdak en van enkele Burgumers met een warm hart leerde hij over het leven in Nederland, zo anders dan hij in het Iran van de ayatolla’s gewend was. Over zijn bestaan in Iran, de drang om de vrijheid te vinden en zijn zoektocht naar een nieuwe identiteit in Nederland schreef Terphuis het boek ‘De Worstelaar’, dat vorige week vrijdag door oud- minister Hirsch Ballin in ontvangst werd genomen.

Terphuis is een boeiende verteller en leverde een indrukwekkende bijdrage aan het debat over de strafbaarstelling van illegaliteit. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen wist hij uiteindelijk te bereiken dat het kabinet afzag van strafbaarstelling, met name na aandrang vanuit Terphuis’ eigen PvdA. De PvdA Tytsjerksteradiel wil belangstellenden graag in de gelegenheid stellen om kennis te maken met Terphuis, met zijn drive en met hem in gesprek te gaan over zijn boek. Ook is het mogelijk een gesigneerd exemplaar van ‘De Worstelaar’ te verkrijgen.

Iedereen is zaterdagmorgen 14 maart vanaf 10 uur van harte welkom in ’t Roodhert in Burgum. De koffie staat klaar!

Lees hier het interview dat zaterdag 7 maart in De Volkskrant stond.