Door Saskia van der Werf-Bieleveld op 24 mei 2017

Co-vergister Burgum

De energie wereld verandert en duurzame energie krijgt hierin een steeds grotere rol!

De PvdA fractie vindt het erg belangrijk dat er goed en zorgvuldig wordt nagedacht of het wenselijk is dat Engie op het terrein rond de Burgumer centrale een zonnepark van 5 hectare en een biovergister gaat bouwen.

De gemeenteraad heeft in deze een adviserende rol naar de provincie die de beslissing moet nemen of er gebouwd gaat worden.

Donderdag 18 mei jl hebben veel mensen bij het gemeentehuis in Burgum voorafgaande aan de raadsvergadering hun zorgen geuit. Tevens is er door een eigenaresse van een vakantiewoning van Zwartkruis ingesproken.

Om als gemeenteraad een weloverwogen afweging en beslissing te kunnen maken gaan we 14 juni in de bus met belangstellenden naar Bemmel om te zien, ervaren en ruiken hoe een vergelijkbare biovergister werkt.

Ik roep iedereen op die meer wil weten of mee wil contact op te nemen met onze fractie. ’s Avonds is er in het gemeentehuis in Burgum een bijeenkomst waar iedereen zijn/ haar vragen kan stellen en waar informatie gedeeld kan worden.

Mijn oproep aan u is de volgende:

Laat u informeren over de stand van zaken rondom Engie en denk met ons mee! Stuur mij een mail op vdwerf.pfw@kpnmail.nl.

Hartelijk dank voor het lezen.

Saskia van der Werf-Bieleveld

Saskia van der Werf-Bieleveld

Even voorstellen: Mijn naam is Saskia van der Werf-Bieleveld en ik woon sinds  1996  in Oentsjerk. Samen met  mijn man Peter en kinderen  Marloes en Thijs  bevalt het ons prima in Tytsjerksteradiel. Sinds 1992 ben ik werkzaam in het MCL op de operatieafdeling als anesthesie assistent . Boeiend en uitdagend werk waar ik veel voldoening

Meer over Saskia van der Werf-Bieleveld